Prajitura cu mere si gem

de stefy_a in Prajituri, 11 Feb 2017 | 5955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (pentru o tava de 35x27cm):
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g faina
  • Umplutura 1:
  • 6 mere mai mari
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri de gris
  • esenta de rom
  • Umplutura 2
  • 400 - 500 g gem de gutui
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se amesteca pana la omogenizare si treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura (nu!! cu mixerul!!) pana la incorporarea fainii, apoi compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc trei foi, la foc potrivit (170 de grade C) pana cand sunt usor rumene; puteti coace un singur blat, pe care apoi il taiati in 3 foi. Cele trei foi se lasa la racit

Umplutura 1:

Merele se curata, se rad, apoi se pun la calit impreuna cu untul si zaharul. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.

Spre final, se adauga si grisul, zaharul vanilat, esenta de rom, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:

Pe o tava, se pune prima foaie, se intinde compozitia de mere, in strat uniform. Se adauga a doua foaie si peste ea, se pune gemul de gutui, se niveleaza si se adauga ultima foaie de blat. Se lasa la rece pentru 2-3 ore, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae